Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Hämeen Sanomien Kuntorastit

Ohjeita osallistujille

Hämeen Sanomien kuntorastit Hämeenlinnan alueella kesällä 2023

Hämeen Sanomien kuntosuunnistuksia järjestetään tapahtumina (tiistai- ja torstairastit) sekä omatoimirasteina.

Nämä ohjeet eivät koske Riihimäellä järjestettäviä kuntorasteja.

 

Tiistai- ja torstairastit

Tapahtumakalenterista (http://hsrastit.info/hsrastit-2023/) löydät tapahtuman tiedot sekä mahdollisen tapahtuman peruutuksen. Seuraa tiedottamista tapahtumakalenterissa ja rastilippu.fi- palvelussa. 

Omatoimirastit

Keväällä jatkuvat myös Hämeen Sanomien omatoimirastit, joka on viikoittainen suunnistusmahdollisuus kuntorastien rinnalla. Tapahtumat järjestetään pääsääntöisesti maanantai – sunnuntai. Varmista ajankohta kalenterista. Rasteilla rastiliput, ei Emit-leimausta.

Omatoimirastien kartan voit ladata pdf-tiedostona maksamalla kartan www.rastilippu.fi -palvelussa tai täyttämällä kalenterisivun tilauslomakkeen. Tilauslomakkeen täyttämällä saat sähköpostia, jossa on ohjeet kartanmaksuun sekä kartanlatauslinkit. Huomioikaa, että maksutavat ja tilinumerot vaihtelevat tapahtumasta toiseen, koska järjestävillä seuroilla on käytössään eri pankkitilit ja erilaisia maksuvaihtoehtoja. Ohjeita karttojen tulostamiseen.

Järjestetyt kuntorastitapahtumat

Järjestettävien tapahtumien osalta noudatetaan normaalia kuntorastikäytäntöä korona-ajan rajoitukset huomioiden. Korona-aikaan sovitetut ohjeet.

Järjestetyissä tapahtumissa on käytössä mahdollisuus Emit-leimaukseen ja ajanottoon. Tulokset julkaistaan www.hsrastit.info nettisivulla, Online -tulokset rastilippu.fi palvelussa ja Hämeen Sanomissa.

Järjestettyjen tapahtumien maksutavat ovat ennakkomaksu www.rastilippu.fi palvelun kautta, käteinen, SmartumPay sekä mahdolliset muut kyseisen tapahtuman järjestävän seuran tarjoamat vaihtoehdot.

Kuntorastien radat

Hämeen Sanomien kuntorastien ohjeistuksen mukaiset radat, joidenkin viikkojen osalta ratojen määrä saattaa vaihdella.

  • 2 km: Aloittelijoiden ja nuorten helppo rata. Rastit helpoissa pisteissä ja lähellä selviä maastonkohtia. Suunnistus perustuu kartanlukuun ja pintakuvioiden havainnointiin. Radan runkona on johdatteleva reitti ja rastien taustalla pysäyttäviä maastokohteita. Pituus n. 1,5-2 km.
  • 4 km B: Taitovaatimus kuten 2 km:n radalla ja rastit helpoissa pisteissä. Suunnistusta vähän harrastaneille, mutta pidempää lenkkiä haluaville. Pituus n. 3,0-4,0km.
  • 4 km A: Selkeä perussuunnistusrata, jossa tehtävät monipuolisia ja kartanlukupainotteisia. Sisältää reitinvalintoja, rastit yksiselitteisissä pisteissä. Jonkin verran suunnistanut selviytyy radasta omin voimin. Pituus n. 3,5-4,5 km.
  • 6 km: Fyysisiä ja taidollisia haasteita sisältävä rata. Huippuvaikeita rastipisteitä kuitenkin vältetään, koska kyseessä on kuntotapahtuma. Pituus 5-6 km.
  • 8 km: Osassa tapahtumia tarjolla myös fyysisesti ja taidollisesti haastavampi rata. Pituus n. 7,5-8,5 km.

Maksut

  • Järjestetyt tapahtumat: 7 € aikuiset, alle 16v ilmaiseksi
  • Omatoimirastit: 7 € aikuiset per rata, alle 16v ilmaiseksi
  • Perinteisiä lippuvihkoja voi käyttää järjestetyissä tapahtumissa. Omatoimirasteilla lippuvihkojen käyttö ei ole mahdollista.

Varovaisuutta

Seuraamme viranomaisten ja Suunnistusliiton ohjeistusta koronavirusrajoituksiin liittyen. Mikäli muutoksia tulee, toimimme niiden mukaisesti ja päivitämme tietoja tänne.

Huolehdittehan turvaetäisyyksistä muihin ulkoilijoihin sekä maastossa että pysäköintialueilla. Rastilippujen ja muun järjestelymateriaalin koskettelua tulee välttää.

Noudattakaa ohjeistusta sekä varovaisuutta pysäköintialueilla.


Apua ongelmatilanteisiin

Mikäli tapahtumiin liittyen tulee kysyttävää tai ongelmia esimerkiksi karttojen tulostuksessa, niin ottakaa yhteyttä sähköpostitse hsrastit@gmail.com. Tämä on jaettu sähköpostilaatikko, jota seuraamme aktiivisesti.


Livelox-seuranta

Joidenkin tapahtumien osalta käytössä on mahdollisuus reaaliaikaiseen Livelox-seurantaan. Kännykällä käytettävän Livelox-appsin osalta ohjeita tästä linkistä.

Liveloxista näkee myös maastossa reaaliajassa missä itse kulkee. Seurannan ja jälkispekulaation lisäksi se muodostaa tukea ja turvaa haastavampia ratavaihtoehtoja varten.
Rastilippu.fi

Rastilippu.fi-palvelun ennakkoilmoittautumis- ja -maksujärjestelmä sekä online-tulospalvelu ovat käytössä Hämeen Sanomien kuntorasteilla.

Löydät koko suomen kuntorastit kartalla tästä linkistä.

Lisätietoa suunnistusliiton Rastilippu.fi-palvelusta.
hsrastit.info

Omatoimirastit    Kuntorastit    Yökuppi