Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

HämeenSanomien kuntorastit - ohjeetHämeenSanomien kuntorastit - ohjeet

 

Hämeen Sanomien kuntorastit
Ohjeita osallistujille:

- Saapuessasi rasteille noudata järjestäjien pysäköintiohjeita.
- Kartanmyynti avoinna klo 16.30-18.30, syys-lokakuussa klo 16.30-18.00.
- Tutki mallikarttoja kartanmyynnin läheisyydessä. Valitse itsellesi sopiva rata, kysy tarvittaessa neuvoa jarjestäjiltä.

Ratakuvaukset:
2 km: Aloittelijoiden ja nuorten helppo rata. Rastit helpoissa pisteissä ja lähellä selviä maastonkohtia. Suunnistus perustuu kartanlukuun ja pintakuvioiden havainnointiin. Radan runkona on johdatteleva reitti ja rastien taustalla pysäyttäviä maastokohteita. Pituus n. 1,5-2 km.

4 km B: Taitovaatimus kuten 2 km:n radalla ja rastit helpoissa pisteissä. Suunnistusta vähän harrastaneille, mutta pidempää lenkkiä haluaville. Pituus n. 3,0-4,0km.

4 km A: Selkeä perussuunnistusrata, jossa tehtävät monipuolisia ja kartanlukupainotteisia. Sisältää reitinvalintoja, rastit yksiselitteisissä pisteissä. Jonkin verran suunnistanut selviytyy radasta omin voimin. Pituus n. 3,5-4,5 km.

6 km: Fyysisiä ja taidollisia haasteita sisältävä rata. Huippuvaikeita rastipisteitä kuitenkin vältetään, koska kyseessä on kuntotapahtuma. Pituus 5-6 km.

8 km: Osassa tapahtumia tarjolla myös fyysisesti ja taidollisesti haastavampi rata. Pituus n. 7,5-8,5 km.

- Ota emit-korttisi mukaan kartanmyyntiin sisäänkirjautumista varten. Jos ostat useampia karttoja, ota kaikkien osallistujien kortit mukaasi. Emitin voit vuokrata kartanmyynnistä.
- Jos olet maksanut osallistumisen tai ilmoittautunut Rastilippu.fi:n kautta, tule myös emit-korttisi kanssa sisäänkirjautumiseen.

Lähtö:
- Seuraa opasteita ja viitoitusta lähtöpaikalle. Viitoitus merkitty ???-nauhalla. Leimaa emit-korttisi lähtöleimasimella (= 0-leimasin). Anna valon vilkkua ainakin 4 kertaa. Emit-kortin ajanotto käynnistyy, kun kortti poistetaan lähtöleimasimesta.
- Kierrä rastit numerojärjestyksessä ja leimaa painamalla emit-korttisi rastilla olevaan vastakappaleeseen. Rastilla on numerotunnus (= rastikoodi), josta voit varmistaa olevasi oikealla rastilla. Rastikoodin löydät karttaan painettujen rastimääritteiden toisesta sarakkeesta (= rastin järjestysnumeron jälkeen).

Maali:
- Maali on merkitty maastoon maalivaatteella tai maalilipulla. Leimaa emit-korttisi maalileimasimessa. Emit-kortin ajanotto pysähtyy maalileimaukseen.

- Seuraa ???-viitoitusta maalista kartanmyynnin läheisyydessä olevaan maalikirjaukseen, jossa emit-korttisi luetaan tulospalveluun. Maaliluennassa voit halutessasi ilmoittaa useamman samalla kortilla suunnistaneen henkilön nimen.
- Muista aina ilmoittautua maalikirjauksessa, vaikka olisit keskeyttänytkin. Näin säästät toimitsijat turhalta odottelulta ja etsinnältä.

Tulokset:
- Online -tulokset löytyvät Rastilippu.fi -tulossivuilta niissä tapahtumissa, joissa on käytössä ko. palvelu.
- Tapahtuman jälkeen tulokset päivitetään Hämeen Sanomien kuntorastisivuille: hsrastit.info.
- Hämeen Sanomat julkaisee tulokset myös lehdessä.

Kielletyt alueet:
Viljapellot, piha-alueet ja muut yksityisalueet sekä erikseen ratapainatusvärillä merkityt alueet.
Muista, että liikumme toisten mailla  ja käyttäydy sen mukaisesti!

 

Järjestäjät opastavat mielellään, kysy rohkeasti ohjeita!

Tervetuloa suunnistamaan kuntorasteille!

 

hsrastit.info

Korttelirastit    Kuntorastit    Yökuppi