Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Taitoharjoitukset 2020Taitoharjoitukset 2020

Vallitsevasta Koronavirus tilanteesta johtuen joudumme siirtämään yhteisien Taitoa-harjoitusten aloitusta hallituksen ja suunnistusliiton ohjeistuksen mukaisesti.
Siirtymäkauden ajan pyrimme järjestämään Taitoa-harjoitukset omatoimiharjoitteluna.

Keväällä 2020 jatkuvat Hämeenlinnan ympäristössä seurojen yhteistyönä viikoittaiset taitoharjoitukset.

Teemoitetut harjoitukset on suunnattu kaikille alueen aktiiveille (suunnistustaidosta riippuen, arviolta alkaen n. 13v vanhemmille).

Kevään aikana pidetään 6 harjoitusta ja syksyllä 5.

Radat: Harjoituksissa noin 3km ja 5km radat, joista lyhyemmässä on mukana myös helpompia elementtejä.

Lähdöt: Tapahtuman kesto ja päivämäärät sekä Kartta-linkit löytyvät alla olevasta Tapahtumakalenterista. Katso yksittäisten harjoitusten lisätiedot kalenterin alapuolelta.

Järjestäjät: Hauhon Sisu, Hämeenlinnan Tarmo, Hämeenlinnan Suunnistajat ja Turengin Sarastus.

TERVETULOA KEHITTÄMÄÄN SUUNNISTUSTEKNIIKKAASI!


Tapahtumakalenteri

Pvm SeuraKarttaTeemaOpastusTulosta
28.4.-30.4. Ti-To TurSa Aulanko Käyrä + Reitti Linnanen 67,
Hämeenlinna
6.5.-10.5. Ke-Su HlS Ahvenisto Muistiharjoitus Rinkelinmäenkuja,
Hämeenlinna
13.5.-17.5. Ke-Su Tarmo Tenhola Vetoharjoitus (3-6kpl noin 800m vetoja) Tenholantie 102, Hattula
20.5.-24.5. Ke-Su HauSi Aulankojärvi Käyräharjoitus Kuusisenkulma 1
27.5.-31.5. Ke-Su HlS Palanutnummi Rastinotto Vehmaistentie 628,
Hämeenlinna
3.6.-7.6. Ke-Su HlS Suvipielinen Pitkät välit Osoite/Linkki

Kesätauko
 
5.8. Ke HauSi Poutunkangas Suppa Osoite/Linkki
 
12.8. Ke HlS Kiipula Sprintti + Vedot Osoite/Linkki
 
19.8. Ke TurSa Leveämäki Suunnassa kulku Hämeenlinna
 
26.8. Ke HlS Marttaristi Parijuoksu Osoite/Linkki
 
2.9. Ke Tarmo Katuma Sprintti Osoite/Linkki
 

Lisäinfot viikon harjoituksesta:

Taitoharjoitus 27.-31.5.2020, Palanutnummi

Navigointi osoite, Vehmaistentie 628, Hämeenlinna. Pysäköinti metsätien risteyksessä ja sen varressa, kohdat merkitty suunnistuskarttaa P-kirjaimella.

Parkkipaikalta lähtöön siirryttäessä kevyt hölkkä ja alku verryttely.

Harjoituksen teemana rastinotto. Reitti on toteutettu perhoslenkeillä. Harjoituksen rastipisteet on valittu siten, että niiden lähellä on "kirkontorni" tai "stoppari", jonka kautta rastinotto on selvempää tai varmenpaa.

Rastipisteissä on pikkuliput ja kooditunnukset. Ole huolellinen rastikoodien kanssa, sillä maastossa on poikkeuksellisen paljon rasteja (osa voi toimia "hämäysrasteina").

Ongelmatapauksissa ota yhteyttä ratamestariin 0400-489588.

2D Rerun: 3km  5km

Aiempien tapahtumien infot:

Taitoharjoitus 20.-24.5.2020, Aulankojärvi

Pysäköinti Kikaristonkadun päässä on tilaa muutamalle autolle. Parkkeerata voi myös liikennemerkkejä noudattaen teiden varsille. (Navigointiosoite: Kuusisenkulma 1)

Lähtöpaikka sijaitsee Kikaristonkadun päästä lähtevän hiekkatien päässä olevalla mastolla. Lähtöä ja maalia ei ole erikseen merkitty maastoon, rastipisteillä on rastiliput.

Harjoituksen tavoitteena on kehittää ymmärrystä siitä, miten korkeuskäyrillä kuvataan maaston muotoja ja saada varmuutta niiden avulla suunnistamiseen. Kartalta on siis poistettu korkeuskäyriä lukuun ottamatta lähes kaikki muut karttamerkit. Avuksi on jätetty muutamia isompia polkuja ja turvallisuussyistä isot jyrkänteet, joihin voi tukeutua tarvittaessa. Yritä kuitenkin suunnistaa ilman polkujen apua. Vauhtia kannattaa säännöstellä suunnistuskokemuksen mukaan. Ainakaan epävarmempien suunnistajien ei kannata juosta liian kovaa, vaan harjoitella rauhallisessa vauhdissa käyrien tulkintaa. Toisaalta kokeneempien kannattaa harjoitella käyrien tulkintaa kovassa suunnistusvaudissa.

Ongelmatapauksissa ota yhteyttä ratamestariin (Lauri 040 5522450)

2DRerun 3km  5km


Taitoharjoitus 13.-17.5.2020, Tenhola

Vetoharjoitus (Kartta ladattavissa tapahtumakalenterin linkeistä, rastimääritteet TÄSTÄ!))

Pysäköinti Tenholantien viereisellä kentällä (Tenholantie 102, 13720 Hattula). 

Viikon taitoharjoitus mahdollistaa tehoharjoituksen toteuttamisen. Harjoituksen tavoitteena on tehdä ylivauhtisia lyhyehköjä (600 -1000 m) suunnistusvetoja hyväkulkuisessa maastossa. Kokonaisuudessaan vetojen pituus on 4,8km, pituutta voi helposti säätää (esim. vedot 3-6 ovat 3,2km). Harjoitus alkaa siirtymällä ensimmäisen vedon lähtöön (800m), jonka voi tehdä väyläsuunnistuksena (kartanlukuharjoitus) tai tiesiirtymänä. Varmista harjoituksen teho riittävällä palautuksella, tuoreena uuteen vetoon (vähintään kävely viimeiseltä rastilta seuraavan vedon alkuun).

Huomioi riittävä verryttely ennen ensimmäistä rykäisyä. Koska kilpailurutiinit ovat todennäköisesti kaikilla hakusessa, on hyvä kerrata kilpailun starttiin valmistautuminen (toiminnot, ajatusmylly). 

Harjoitus sisältää runsaasti rasteja, joten pyri nopeasta rytmistä huolimatta pitämään suunnistus hanskassa (suunnitelma, ennakointi, rastinotto, lähtösuunta, koska rastivälit ovat lyhyitä kannattaa pyrkiä seuraavan välin suunnitelma tekemään valmiiksi jo ennen rastinottoa). Kilpailurutiineja tukee myös rastimääritteet rastimääritekotelossa – muista tulostaa ne!

Harjoituksen rastit ovat maastossa keskiviikosta sunnuntaihin. Lähtöpaikoilla on oranssi nauha ja rastipisteessä rastilippu.

Ongelma tilanteissa yhteys ratamestariin (Mika 0400 200 427).

Kehittävää harjoitusta!

2DRun – kaikki vedot.

PS. Mikäli viikkoon sopii kaksi tehoharjoitusta, voit käydä mittaamassa suunnistustaitoasi juoksemalla vedot loppuviikosta uudelleen. Näin näet paljonko suunnistus ”hidastaa” etenemistäsi. 

PS2. Kartta on ”juosten” päivitetty, eli Ruskeenharjun osalta saattaa tulkinnanvaraisuutta olla – ei pitäisi haitata menoa.


Taitoharjoitus 6.5.-10.5.2020, Ahvenisto

Muistiharjoitus, lue kartasta seuraava rastiväli ja opettele se ulkoa. Rastipisteet tukeutuvat polkuihin sekä selkeisiin kiintopisteisiin, joiden kautta rastinotto helpottuu. Yritä kulkea rastiväli muistinvaraisesti. Jos joudut välillä katsomaan uudestaan karttaa, pysähdy ja opettele loppuväli taas ulkoa.

Rastit maastossa keskiviikosta sunnuntaihin asti. Rastipisteissä on pieni ORANSSI KREPPINAUHA ei lippua. Lähtö ja Maali sijaitsevat polulla eikä niitä ole merkitty maastoon eli kreppinauhaa EI ole lähdössä eikä maalissa.

Pysäköinti Hämeenlinnan Metritiski-areenan (harjoitusjäähalli) parkkipaikka, Rinkelimäenkuja, Hämeenlinna.

Osa pysäköintialueesta on rajattu Metritiski-areenan remonttikalustolle.

2D Rerun3km  5km

Noudattakaa varovaisuutta pysäköintialuleella ja maastossa.


Taitoharjoitus 28.4.-30.4.2020, Aulangon ulkoilumaja

Taitoharjoituskausi aloitetaan omatoimisena Aulangon maastoissa. Rastit ovat maastossa Tiistai aamusta - Torstai iltaan asti.

Alueella liikkuu työkoneita tekemässä maakaapelointeja.

Toivomme palautetta Taito-harjoituksesta sähköpostiin hsrastit@gmail.com, oliko liian helppoa tai haastavaa. Toteutuiko haluttu vaikeustaso.

Harjoitukseen kuuluu sekä käyrä- että reitti-suunnistusta, erikseen juuri tätä tarkoitusta varten muokatulla kartapohjalla. Tämä ei ole vauhti harjoitus, vaan täydellinen onnistuminen vaatii erittäin tarkkaa keskittymistä kartan luentaan.

Harjoitus kehittää suunnistajan kykyä käyttää hyväkseen maaston muotoja sekä kiintopisteitä pysyäkseen halutulla reitillä ja samalla sivuuttamaan mielestään kaikki muut suuoritusta häiritsevät maaston kohteet kuten tiet, polut ja kuvionrajat. Huonokulkuisimmat tiheiköt ja risukot on jätetty kartalle näkyviin.

Keltainen viiva - kartalla näkyy ohjaava ratamestarin retinvalinta. Löydätkö vieläkin paremman ?

Ongelma tilanteissa ottakaa yhteyttä ratamestareihin, Jarkko 040 9130590 tai Jyrki 044 2021007

2D Rerun: 3km  5km

Menkää tarkasti, hiljentäkää vauhtia ja ennen kaikkea pysykää terveinä!


Taitoharjoitus 9.10.2019, Aulangon ulkoilumaja

JOS OLET MYÖHÄSSÄ SOITA MIKALLE (0400 200 427), sillä klo 17.30 alkaen siirrytään lähtöpaikalle! 

Taitoharjoituskausi päätetään viestiharjoitukseen Aulangolla. Radat ovat syksyn seuraviestejä vastaavat eli tarjolla on nopeaa suunnistusta hyväkulkuisessa polkurikkaassa maastossa. Harjoitus tehdään yhteislähtönä hajautetuilla radoilla (hajonnat eivät ole tasapuolisia, mutta maasto antaa hyvät mahdollisuudet jalalla korjaamiseen).

Emit-korttien kirjaaminen ulkoilumajalla (klo 17.30 mennessä), josta siirtyminen lähtöön noin 800m. Radat 2km, 3,5km ja 4,5km. Yhteislähtö 17.45, aurinko laskee 18.30 (eli hämärä saapuu noin 19).

Ilmoittautumiset totutusti viimeistään sunnuntaina 6.9. (seurojen järjestelmät, nimenhuuto) tai sähköpostitse taitoa2019@laitamaki.fi. Ilmoittautumalla varmistat muovissa olevan kartan itsellesi. Taitoa2019 -järjestäseurojen jäsenet ilmaiseksi, muilla karttamaksu 2€.

Tervetuloa! 

Mainos tapahtumasta


Seurojen yhteyshenkilöt:

HauSi: Mikko Lepistö, mikko.lepisto(at)iki.fi
HlT: Mika Laitamäki, mika(at)laitamaki.fi
HlS: Jyrki Kommio, jyrki.kommio(at)gmail.com
TurSa: Jarkko Ustinov, jarkko.ustinov(at)saunalahti.fi


hsrastit.info

Korttelirastit    Kuntorastit    Yökuppi