Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Hämeen Sanomien Kuntorastit

Ohjeita osallistujille

Hämeen Sanomien kuntorastit Hämeenlinnnan alueella 1.6.2020 alkaen

Hämeen Sanomien Torstai- ja tiistairasteja jatketaan Hämeenlinnan seudulla edelleen omatoimirasteina. Joidenkin viikkojen osalta tarjotaan omatoimirastien lisäksi toisena vaihtoehtona järjestettyä tapahtumaa.

Järjestelyt saattavat poiketa hiukan viikoittain, koronaepidemian kehityksen ja järjestävien seurojen riskiryhmiin kuuluvien talkoolaisten mukaisesti. 

Nämä ohjeet eivät koske Riihimäellä järjestettäviä Hämeen Sanomien tiistairasteja.

Tapahtumakalenterista (http://hsrastit.info/hsrastit-2020/) sekä myös Hämeen Sanomissa julkaistavassa ilmoituksessa on maininta onko kyseisellä viikolla omatoimirastit vai omatoimirastit sekä järjestetty tapahtuma.

Omatoimirastit

Omatoimirastit ovat auki Torstairastien osalta pääsääntöisesti torstaista seuraavan viikon keskiviikkoon saakka. (Huom!  tarkista päivät kalenterista, sillä saattaa syntyä tilanteita joissa on poikkeava aikataulu) Tiistairastien osalta vastaavasti tiistaista seuraavan viikon maanantaihin saakka. Mikäli kyseisellä viikolla on järjestetty Torstai/Tiistairastitapahtuma, aukeaa omatoimimahdollisuus illalla tapahtuman jälkeen. Omatoimirasteilla ei ole Emit-leimausta.

Omatoimirastien kartan voi jatkossa ostaa www.rastilippu.fi palvelusta maksamalla kartan sinne. Sen jälkeen saa käyttöön linkin, josta kartan voi tulostaa.

Toinen mahdollisuus omatoimirasteilla on tulostaa kartta (http://hsrastit.info/hsrastit-2020/) nettisivulla olevasta linkistä. Tällöin karttamaksu maksetaan jollain kartassa mainituista maksutavoista. Huomioikaa, että maksutavat ja tilinumerot vaihtelevat tapahtumasta toiseen, koska järjestävillä seuroilla on käytössään eri pankkitilejä ja erilaisia maksuvaihtoehtoja.

Järjestetyt kuntorasti tapahtumat

Järjestettyjen tapahtumien osalta noudatetaan normaalia kuntorastikäytäntöä korona-aikakauteen sovitettuna. Korona-aikakauteen sovitetut ohjeet.

Järjestetyissä tapahtumissa on käytössä mahdollisuus Emit-leimaukseen ja ajanottoon. Tulokset julkaistaan www.hsrastit.info nettisivulla, Online -tulokset rastilippu.fi palvelussa ja Hämeen Sanomissa.

Järjestettyjen tapahtumien maksutavat ovat ennakkomaksu www.rastilippu.fi palvelun kautta, käteinen, SmartumPay sekä mahdolliset muut kyseisen tapahtuman järjestävän seuran tarjoamat vaihtoehdot.

Kuntorastien radat

Hämeen Sanomien kuntorastien ohjeistuksen mukaiset radat; joidenkin viikkojen osalta ratojen määrä saattaa vaihdella.

Ratakuvaukset:

2 km: Aloittelijoiden ja nuorten helppo rata. Rastit helpoissa pisteissä ja lähellä selviä maastonkohtia. Suunnistus perustuu kartanlukuun ja pintakuvioiden havainnointiin. Radan runkona on johdatteleva reitti ja rastien taustalla pysäyttäviä maastokohteita. Pituus n. 1,5-2 km.

4 km B: Taitovaatimus kuten 2 km:n radalla ja rastit helpoissa pisteissä. Suunnistusta vähän harrastaneille, mutta pidempää lenkkiä haluaville. Pituus n. 3,0-4,0km.

4 km A: Selkeä perussuunnistusrata, jossa tehtävät monipuolisia ja kartanlukupainotteisia. Sisältää reitinvalintoja, rastit yksiselitteisissä pisteissä. Jonkin verran suunnistanut selviytyy radasta omin voimin. Pituus n. 3,5-4,5 km.

6 km: Fyysisiä ja taidollisia haasteita sisältävä rata. Huippuvaikeita rastipisteitä kuitenkin vältetään, koska kyseessä on kuntotapahtuma. Pituus 5-6 km.

8 km: Osassa tapahtumia tarjolla myös fyysisesti ja taidollisesti haastavampi rata. Pituus n. 7,5-8,5 km.

Maksut

Järjestetyt tapahtumat: 6 € aikuiset, alle 16v ilmaiseksi
Omatoimirastit: 5 € aikuiset per rata, alle 16v ilmaiseksi
Perinteisiä Torstai/Tiistairastien lippuvihkoja voi tänä vuonna käyttää järjestetyissä tapahtumissa. Omatoimirasteilla lippuvihkojen käyttö ei valitettavasti ole mahdollista.


Varovaisuutta

Seuraamme viranomaisten ja Suunnistusliiton ohjeistusta Koronavirus rajoituksiin liittyen. Mikäli muutoksia tulee, toimimme niiden mukaisesti ja päivitämme tietoja tänne.

Huolehdittehan turva etäisyyksistä muihin ulkoilijoihin sekä maastossa että pysäköintialueilla. Rastilippujen ja muun järjestelymateriaalin koskettelua tulisi välttää.

Noudattakaa ohjeistusta sekä varovaisuutta pysäköintialueilla.


Apua ongelmatilanteisiin

Mikäli tulee kysyttävää tapahtumiin liittyen tai ilmenee ongelmia esimerkiksi karttojen tulostuksen kanssa, niin ottakaa yhteyttä sähköpostitse hsrastit@gmail.com. Tämä on HS Rastien jaettu sähköpostilaatikko, jota seuraamme aktiivisesti.


Livelox-seuranta

Joidenkin tapahtumien osalta käytössä on mahdollisuus reaaliaikaiseen Livelox-seurantaan. Kännykällä käytettävän Livelox-appsin osalta ohjeita tästä linkistä.

Liveloxista näkee myös maastossa reaaliajassa missä itse kulkee. Seurannan ja jälkispekulaation lisäksi se muodostaa tukea ja turvaa haastavampia ratavaihtoehtoja varten.
Rastilippu.fi

Rastilippu.fi-palvelun ennakkoilmoittautumis- ja -maksujärjestelmä sekä online-tulospalvelu ovat käytössä Hämeen Sanomien kuntorasteilla.

Löydät koko suomen kuntorastit kartalla tästä linkistä.

Lisätietoa suunnistusliiton Rastilippu.fi-palvelusta.
hsrastit.info

Omatoimirastit    Kuntorastit    Yökuppi